Από Δευτέρα, αρχίζω δίαιτα!

Αγαπημένο μου λαογραφικό ημερολόγιο!



Όπως σε κάθε λαικό μύθο ο αριθμός τρία παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι και η τρίτη εβδομάδα της Αποκριάς είναι η πιο ξεφαντρώστρα!
Τηλεπαρουσιάστριες με νευρική ανορεξία και παρουσιαστές στα παράθυρα της οριστικής αδιαλλαξίας μας κρατούν στη δίαιτα της ουσιαστικής ενημέρωσης.
Το κοινό συμπαραστέκεται πίνοντας ρυπογόνες πορτοκαλάδες και παραγγέλνοντας αμοντάριστα σουβλάκια “με απ’ όλα”, για πληρέστερη ενημέρωση. Τυχαία νομίζετε ότι ο Μπομπ Σφουγγαράκης δουλεύει σε ταχυφαγείο;
To θέμα είναι ποιός θα φάει πρώτος τον άλλο.
Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία κάνοντας λιπομέτρηση στο Μάρκο Σεφερλή, σε μια προσπάθεια να χορτάσουμε την πείνα του αδηφάγου τηλεοπτικού κοινού και την ένεδεια της ανύπαρκτης δημοσιογραφικής καρίερας.
Αλήθεια, πόσο περιττό λίπος έχουμε πάνω μας;
Χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα “Πυρετοστάκι το Σαββατόβραδο” για να γίνουμε χοντρόπετσοι ώστε ν’αντέξουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας.
Αυτό όμως εύκολα διορθώνεται. Υπάρχει απίστευτη πείνα και απύθμενο κενό για όλους!
Το έθιμο απαιτεί εμάς και το τηλεοπτικό μας συγγενολόι, ομοτράπεζους στο τσιμπούσι της Καθαρής Δευτέρας. Μετά ξεκινά η Σαρακοστή. Πώς θα σηκωθούμε από την καρέκλα ενώ δεν έχουμε καλά – καλά χωνέψει;
Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα!
Προσωπικά, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα ανώνυμου blogger, τρώω μακεδονικό χαλβά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενάντια στην καπήλευση της Ιστορίας μας από γειτονική χώρα.
Α, εμείς εδώ δεν μασάμε τα λόγια μας! Απλώς, φτύνουμε τη σκέψη!

Ζήτω η νηστεία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις