Baking miniature houses.

Η εικονογράφηση δεν είναι εύκολη υπόθεση και η εικονογράφηση πάνω σε shrinking paper είναι ακόμη δυσκολότερη.



Το μικρό -αρχικό- μέγεθος της επιφάνειας που έχει να δουλέψει ο δημιουργός, οι αναλογίες και η διαχείριση του χρώματος ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιηθεί ξυλομπογιά, μαρκαδόρος ή μελάνια είναι μερικά από τα προβλήματα που ζητούν λύση. Το πώς όμως θα δείχνουν όλα αυτά στο ακόμη μικρότερο, τελικό μέγεθος, είναι το μεγαλύτερο



Η στιγμή του "ψησίματος" της εικονογράφησης στο φούρνο είναι από τις πιο κρίσιμες στιγμές της διαδικασίας. Πολλά μπορεί να πάνε λάθος. Το άγχος μου κορυφώνεται τη στιγμή που η εικονογράφηση είναι στο φούρνο και το χαρτί αρχίζει να συρικνώνεται. Η εικονογράφηση ζαρώνει, "μαζεύει" και οι άκρες τις διπλώνουν με κίνδυνο να κολλήσουν μεταξύ τους και να καταστραφεί τελείως και οριστικά. Εκεί, πρέπει να επέμβω εγώ, όσο είναι ζεστό και μέσα στο φούρνο και να "ανοίξω" το χαρτί προτού κολλήσει μεταξύ του. Χθες έκαψα το χέρι μου γιατί με το γάντι δεν μπορώ να κάνω τις ντελικάτες κινήσεις που απαιτούνται. Σήμερα πήρε το γάντι φωτιά γιατί στην προσπάθεια μου να σώσω την εικονογράφηση, αυτό άγγιξε την αντίσταση. 


Αύριο όμως είναι μια καινούρια μέρα. 

Έτσι ή κάπως έτσι, φτιάχνονται τα μοναδικά κομμάτια που έρχονται στα χέρια σας. Με πολύ κόπο, πολλές εργατοώρες, αγάπη και πείσμα γι αυτό που κάνω.



Για περισσότερες δημιουργίες, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook athens.a.m. και το χριστουγεννιάτικο bazaar στο CIbi Cibi που πλησιάζει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις