#Movember2019


"Tο Movember είναι ένα ετήσιο event κατά το οποίο άντρες παίρνουν τα ξυράφια τους, ξυρίζονται και στο τέλος αφήνουν μια μουστάκα ή έστω ένα μουστακάκι. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Ο σκοπός είναι ο κλασικός αγγλοσαξωνικός ‘to raise awareness’ τρόπος ακτιβισμού. Mια καμπάνια δηλαδή ευαισθητοποίησης. Τα θέματα εν προκειμένω είναι εκείνα που αφορούν τη αντρική υγεία (σωματική και ψυχική): καρκίνος του προστάτη, των όρχεων και κατάθλιψη." Διαβάστε περισσότερα εδώ : Tι είναι τέλος πάντων αυτό το 'Movember';

Η ΑΚΟΣ γιορτάζει και φέτος τον Movember με εκλεκτούς συνοδοιπόρους από τον επιστημονικό, πνευματικό και αθλητικό χώρο, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα.


Αυτό είναι το ένα από τα δύο σκίτσα με το οποίο συμμετέχω σε αυτή την καμπάνια ευαισθητοποίησης και είναι ο δικός μου τρόπος να σας πω "καλό μήνα"! 
Περισσότερα σκίτσα μπορείτε να  δείτε αυτή την Κυριακή , στην Αίγλη του Ζαππείου καθώς πολύτιμη συνοδοιπόρος της ΑΚΟΣ είναι και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων! 

Μέλη της εμπνευστήκαμε από το παγκόσμιο κίνημα του Movember και φτιάξαμε σκίτσα με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης. Με έργα τους συμμετέχουν οι σκιτσογράφοι Δημήτρης Γεωργοπάλης, Γιάννης Δερμεντζόγλου, Πέτρος Ζερβός, Μιχάλης Κουντούρης, Soter Tas ( Σωτήρης Τασόπουλος), Ηλίας Ταμπακέας και Μαρία Τζαμπούρα.

#Movember: Τώρα και οι άντρες πρέπει να πουν «ναί» στην πρόληψη κατά του καρκίνου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις