5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Συμπληρώνεις ένα χρόνο καραντίνας -έστω, με μικρά breaks- και νιώθεις ήδη τον αρχικό ενθουσιασμό να εξανεμίζεται; H κόπωση είναι ένα συχνό φαινόμενο μεταξύ αρχαρίων. Ο πρώτος χρόνος είναι κρίσιμος. Πολλοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια ακριβώς σε αυτό το σημείο.


Δεν μπορεί να επιτευχθεί σωστή καραντίνα από τη μια μέρα στην άλλη, ακόμη και αν έχει κάποιος καλή σχέση με τον εγκλεισμό. Παίρνει χρόνο να συνηθίσει το σώμα και το μυαλό την ακινησία και την έλλειψη επιλογών. Χρειάζεται χρόνος και σταδιακή προπόνηση. Σε κάθε περίπτωση,
άκου το σώμα σου και κάνε ακριβώς το αντίθετο κάθε φορά.

Ανεξάρτητα με το επίπεδο της καραντίνας στο οποίο βρίσκεται η πόλη σου ή τί τύπος ανθρώπου σε lockdown είσαι, ακολούθησε τις παρακάτω 5 συμβουλές για να βελτιωθείς:

1. Χρησιμοποίησε ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών όπως ο καφές, το αλκοόλ και το τζατζίκι -κατά προτίμηση τυλιχτό σε σουβλάκι. Και τα τρία μαζί αποτελούν ένα κορυφαίο κοκτέιλ αμινοξέων, πρωτεινών και φυτικών συστατικών που θα ανεβάσει στα ύψη τα επίπεδα ενέργειάς σου.

2. Αύξησε την αντοχή σου. Φόρα διπλή μάσκα, μέσα στο σπίτι. 

3. Να είσαι συνεπής. Η συνεπής καραντίνα θα σου χτίσει μπετονένια νεύρα και μια άρνηση για τα πάντα που μόνο θετική μπορεί να είναι για σένα και τους γύρω σου.

4. Παίξε με το μυαλό σου. Ή άσε τους άλλους να το κάνουν. Άκου τον πρωθυπουργό σου. Προετοιμάσου πνευματικά. Επανάλαβε δυνατά κάθε δέκα λεπτά : οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Προετοίμασε και τους άλλους πνευματικά. Κάλεσε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΟΥ στο τηλέφωνο και αντί χαιρετισμού πες με σταθερή φωνή "οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες" και μετά κλείστο χωρίς να περιμένεις απάντηση.

5. Καταπολέμησε την κόπωση από την καραντίνα με ακόμη περισσότερη καραντίνα.

Ακολούθησε αυτό το προγραμματάκι και θα δείς το ενδιαφέρον σου για την καραντίνα να ανανεώνεται θεαματικά.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας.


Η Μαρία Τζαμπούρα έχει κάνει καραντίνα 1, 2, 3 και έχει και συνέχεια, στην Αθήνα. Επίσης Μνημόνιο 1, 2, 3 και συνεχίζεται, πάλι στην Αθήνα. Από αυτή εδώ τη στήλη, θα μοιράζεται μαζί σας τρόπους και συνδυασμούς για καλύτερη και πιο αποδοτική καραντίνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις