ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΡΑ;

Δηλαδή, ανοίγουνε καφετέριες, νυχάδικα, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, φροντιστήρια, κολέγια, mall και τα πανεπιστήμια όχι; Οι φοιτητές δηλ. είναι μια χαρά ως πελατάκια σε μπαρ και καφέ αλλά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με self τεστ (που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται και παίρνουν ένα την εβδομάδα) μαθήματα σε αμφιθέατρο; Δηλαδή μπορούν να πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά δημοτικού (που τα έρμα, ενώ θα μπορούσαν χαλάρα να γλείφουν τα πόμολα γιατί έχουν την σωστή ηλικία για κάτι τέτοιο, ανταποκρίνονται θαυμάσια στην τήρηση όλων αυτών των μέτρων) και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ενήλικες άνθρωποι, δηλ. οι φοιτητές με χρήση self test; Επιτρέπεται ο τουρίστας από όποιο σημείο της Ευρώπης να βρεθεί στην Αθήνα και οι φοιτητές δεν μπορούν/δεν επιτρέπεται να πάνε μέχρι τη Σχολή τους; Θα ανοίξουν τα Παπεπιστήμια; Kανονικά; Κανονικότατα; Ξέρουμε κάτι σχετικά; Έχω χάσει (ελπίζω) επεισόδια και έχει αλλάξει κάτι; Aναμένουμε κάτι; Ή μπα;

Ξαναρωτάω: ανοίγουνε νυχάδικα, καφετέριες, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, κολέγια, mall, ερασιτεχνικός αθλητισμός, κολυμβητήρια, σινεμά και τα πανεπιστήμια όχι;

Κυριακάτικα, παρακολούθησα τηλεποτικό ρεπορτάζ πώς θα ανοίξουνε τα σχολεία κι ούτε ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει την Κεραμέως πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια; Χαρές και χαμόγελα για την επανεκκίνηση σε όλα και ούτε ένας δημοσιογράφος στα αντίστοιχα ρεπορτάζ δεν αναρωτιέται για το πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. Ούτε μια υποσημείωση (ως ρεπορτάζ, ως καταγραφή) ότι παρ όλο που τα πάντα ξανα ανοίγουν, τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά. Ο λόγος; Γιατί είδηση, είναι. Απουσιάζει όμως η είδηση αυτή από παντού. Ακόμη και από τις εφημερίδες. Εκτός από εδώ, από το διαδικτυακό καφενείο μας. Αλλά εδώ, είναι ακριβώς αυτό: καφενείο. (το παρόν κειμενάκι, αρχικά αναρτήθηκε στη φουμπου σελίδα μου, τώρα το ποστάρω κι εδώ κι αυτό είναι το πιο πολύ που μπορώ να κάνω).

Μου γράφετε " Υπάρχει λόγος πού δεν ανοίγουν.... τίποτα δεν γίνεται τυχαία...." κτλ.
Προφανώς. Αλλά εξακολουθεί να απουσιάζει ως επίσημη ερώτηση στο δημόσιο λόγο. Για να πάρουμε και επίσημη απάντηση. Γιατί δεν ανοίγουν τα Πανεπιστήμια τώρα; Κι εκεί θα είναι η ουσία του πράγματος. Ποιά είναι η επίσημη δικαιολογία. Γιατί η προστασία της δημοσιας υγείας δεν είναι, αυτή, με το άνοιγμα των πάντων, δεν ισχύει. Άρα? Ποιά είναι η επίσημη θέση του υπουργείου παιδείας τώρα? Αυτό θα είναι το ενδιαφέρον.

Για να πάψει η ερώτηση να είναι κουβέντα καφενείου, όσο κι αν τη θέλουν έτσι.

Σχόλια

  1. Αυτό είναι μια καλή ερώτηση .
    Τα πανεπιστήμια δεν τους ενδιαφέρουν , εξάλλου αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ιδιωτική εκπαίδευση , το έχουν αποδείξει σε μεγάλο βαθμό , όλον τον καιρό του lock dawn , μπορεί να κάνανε στην πλειοψηφία του λαού , με τον φόβο του θανάτου να φορέσουν και τα νήπια μάσκες ( φυσικά εδώ δεν μας λένε τι προβλήματα ψυχοσωματικά θα υπάρξουν ) , αλλά τα προσωπεία τους που αφορούν τον νεοφιλελευθερισμό – Θατσερισμό , τους έπεσαν.
    Το ποιο φοβερό είναι ότι κάνεις δεν αντιδρά ούτε οι καθηγητές των πανεπιστημίων πλην μιας κίνησης που έγινε στη Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές κυρίως της αρχιτεκτονικής , εξάλλου τι μπορεί να περιμένει κάποιος από πολύ καλά εκπαιδευμένους , πλην όχι μορφωμένους που τρέχουν να εμβολιαστούν παρακάμπτοντας την σειρά .
    Καλά για το φοιτητικό κίνημα δεν το συζητάμε.
    Άρα τι να περιμένουμε να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις οι μεγαλο- δημοσιογραφίσκοι , όλα είναι καλά στην σειρά βαλμένα , το θέμα θα είναι όταν όλους μας κάποιοα στιγμή μας ξεβολέψουν χωρίς να προλάβουμε να το καταλάβουμε…...

    ΔΑΓΡΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα είναι καλά βαλμένα μέχρι... να τα ανακατέψουμε! Ευτυχώς οι πολίτες είμαστε επίμονοι! Συνεχίζουμε έτσι και σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις